Nyitólap » Média » Receptajánló

KÖRÖMPÖRKÖLT

V. évf. 03. szám; 2009.02.25.
KÖRÖMPÖRKÖLT


Hozzávalók:
- 1kg köröm
- pirospaprika
- 10 dkg zsiradék (szalonna, zsír)
- köménymag
- 2 fej vöröshagyma
. 1 paradicsom
-1 paprika
- vagy a paradicsomot, és a paprikát kiválthatjuk lecsóval
- Só, bors

Miután átnéztük, megmostuk, alaposan megtisztítottuk a sertés körmöket (ha erre nem figyelünk oda, akkor feleslegesen dolgoztunk, mert tönkre megy a vacsora, s nem lesz gusztusa senkinek sem enni), tegyük vízbe, majd rakjuk oda a zsiradékot, és bele a hagymát. Miután "üveges"lesz, tegyük bele a fűszer pirospaprikát, keverjük el, és tegyük bele a sertés körmöket. Keverjük meg jól, és öntsük fel vízzel, hogy a paprika nehogy megégjen, és ezáltal nehogy megkeseredjen.
Hozzáadhatjuk a lecsót, vagy a paprikát, és paradicsomot. Annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje. (Nem kell félni tőle, mert elfő a lé mire kész az étel. Sőt!) Fűszerezzük.

A körmök három-négy óra alatt főnek meg, amikor a csontok már szinte maguktól bújnak ki a kötőszövetkabátjukból. E hosszú idő alatt nekünk csak annyi a dolgunk, hogy fél-egyóránként ránézzünk, és pótoljuk rajta a vizet. Ezt azonban simán el lehet rontani, mivel rá kell érezni a ritmusára. Hiszen van, amikor hosszú ideig elvan magában, majd hirtelen megissza a levét, és odaég. Ha ezt a ritmust megtaláljuk, akkor baj nem érhet minket. Egy kis pörkölés persze nem árt neki (hiszen ezért nevezik pörköltnek).

Az alkalomtól és társaságtól függően, lehet enni simán kenyérrel, vagy tört burgonyával, esetleg főtt burgonyával (ezt akár még együtt is főzhetjük készre, magával a pörkölttel).
Mindenképpen, valami karakteres savanyúsággal tálaljuk (ecetes almapaprika, savanyú dinnye, akinek belefér cseresznyepaprika, ecetes uborka), mert nehéz ételről van szó.

Jó étvágyat!

Aki szereti egy kicsit "cifrázni,"az tehet bele: babérlevelet, fokhagymát, vagy akár majoránnát.
Ha a társaság olyan, akkor csípőssel is emelhetünk az étel fényén (de ha nem, akkor illetlenség a szakács részéről csípőssé tenni az ételt)
Fel lehet "túrbózni" még csülökkel vagy gombával (de ez már részletkérdés) a körömpörköltet, és lehet hozzáadni vörösbort (igaz nem sokat, mert a szakácsra is gondolni kell).

Ingatlan gyorskereső

Település:
Ingatlan típus:
Irányár: (-tól -ig)
- ,-Ft
Azonosító:
 
 

2014 © Copyright NEXUS Holding franchise-hálózat.

Impresszum | Jognyilatkozat | Használati feltételek | Adatvédelem


Rólunk

Hitel

Ingatlan

Média

Kapcsolatok
Honlapunk JavaScript technológiával megvalósított elemeket tartalmaz, amit az Ön böngészője nem támogat.
Ezt a technológiát elterjedten alkalmazzák az interneten tartalmak feldolgozása során. Ahhoz, hogy Ön is élvezhesse a technológia előnyeit, kérjük, hogy böngészőjének biztonsági beállításainál engedélyezze a JavaScriptek futtatását. Ehhez az alábbiakat kell tennie:

Internet Explorer (6.0)

  1. Válassza az 'Eszközök' pontot a menüből
  2. Kattintson az 'Internetbeállítások' menüponta
  3. Válassza a 'Biztonság' fület
  4. Kattintson az 'Egyéni szint' gombra
  5. A 'Beállítások' listát görgesse a 'Parancsfájlkezelés' szakaszig
  6. Az 'Active Scripting' tételnél válassza az 'Engedélyezés' opciót
  7. Kattintson az OK gombra

Netscape Navigator (7.0)

  1. Válassza az 'Edit' pontot a menüből
  2. Kattintson a 'Preferences' menüpontra
  3. Válassza az 'Advanced' tételt a bal oldali listából
  4. Válassza a 'Scripts & Plugins' tételt
  5. Kapcsolja be az 'Enable JavaScript' jelölőnégyzetet
  6. Kattintson az OK gombra

Mozilla Firefox (1.5)

  1. Válassza az 'Eszközök' pontot a menüből
  2. Kattintson a 'Beállítások' menüpontra
  3. Válassza a 'Tartalom' beállításokat a felső sávon
  4. Kapcsolja be a 'JavaScript engedélyezése' jelölőnégyzetet
  5. Kattintson az OK gombra